Μπουρκίνα Φάσο: Απελευθερώθηκαν 126 όμηροι-Νεκροί τρεις ένοπλοι τζιχαντιστές

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016, 11:13
Μπουρκίνα Φάσο: Απελευθερώθηκαν 126 όμηροι-Νεκροί τρεις ένοπλοι τζιχαντιστές
Ο υπουργός Εσωτερικών Σιμόν Κομπαορέ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνολικά 126 άνθρωποι, από τους οποίους 33 τραυματίες, απελευθερώθηκαν και ότι τρεις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των δραστών των επιθέσεων στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου.

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος και για θέματα ασφαλείας τόνισε ότι μια ακόμη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη σε παρακείμενο ξενοδοχείο. «126 άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 33 τραυματίες, απελευθερώθηκαν. Τρεις τζιχαντιστές -ένας Άραβας και δύο Μαύροι Αφρικανοί-σκοτώθηκαν» δήλωσε.

«Οι επιχειρήσεις στο ξενοδοχείο Spendid και στην καφετέρια-εστιατόριο Cappuccino (που βρίσκεται απέναντι από το Splendid) τερματίστηκαν. Ωστόσο μια επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας είναι σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Ybi», που βρίσκεται δίπλα στο Cappuccino, δήλωσε ο Κομπαορέ.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην εισβολή κομάντο τζιχαντιστών στο ξενοδοχείο Splendid αργά χθες το βράδυ.

Οι δράστες της τζιχαντιστικής επίθεσης στο ξενοδοχείο Spendid του Ουαγκαντούγκου έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά στους πάνω ορόφους του ξενοδοχείου, το οποίο κατέλαβαν χθες, και η επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου του ξενοδοχείου από τις δυνάμεις ασφαλείας που υποστηρίζονται από αμερικανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις εξελίσσεται αργά, δήλωσε νωρίτερα ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

«Αυτό που κάνει τη δουλειά μας πιο δύσκολη είναι ότι οι δράστες έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά στην είσοδο των πάνω ορόφων», τόνισε ο αξιωματικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016, 11:33