Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν το βράδυ της Παρασκευής εναντίον δύο ανδρών οι οποίοι επιχείρησαν, σύμφωνα με τον στρατό, να περάσουν από τη Συρία στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

«Στρατιώτες εντόπισαν δύο ένοπλους, που επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ και να σπάσουν το τείχος ασφαλείας κατά μήκος της περιοχής κατάπαυσης του πυρός στα Υψίπεδα του Γκολάν» ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ισραηλινός στρατός στη συνέχεια άνοιξε πυρ» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, χωρίς όμως να διευκρινίζεται η ταυτότητα και η τύχη των υπόπτων.

Στις 19 Μαρτίου το Ισραήλ έπληξε στόχους στη Συρία σε αντίποινα κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ μετά από επίθεση κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες. Το περιστατικό αυτό αύξησε τους φόβους για μια ανοικτή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σηματοδότησαν την πιο σοβαρή κλιμάκωση εδώ και 40 χρόνια στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν.

Το Ισραήλ βρίσκεται επισήμως σε πόλεμο με τη Συρία. Έχει καταλάβει από το 1967 περίπου 1.200 τ.χμ. εδάφους του Γκολάν σε μια ενέργεια που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα. Περίπου 510 τ.χμ. παραμένουν υπό τον έλεγχο της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης