Αποφάσεις για λήψη μέτρων μείωσης της ανεργίας, η οποία ανήλθε στο 9,3% σύμφωνα με την Eurostat, ελήφθησαν σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Κίκη Καζαμία, και της υπουργού Εργασίας, Σωτηρούλας Χαραλάμπους.

Η κ. Χαραλάμπους δήλωσε ότι αποφασίστηκαν νέα σχέδια, που αναμένεται να υλοποιηθούν πολύ σύντομα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα οποία απευθύνονται κυρίως σε ειδικές ομάδες ανέργων, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι, που πλήττονται ιδιαίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος, ανέφερε, είναι να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να προσλαμβάνουν άτομα από τις κατηγορίες των μακροχρόνια ανέργων και των νέων.

Τόνισε, επίσης, ότι λαμβάνονται μέτρα προκειμένου κατά την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού για τα διάφορα έργα του Δημοσίου να προσλαμβάνονται άτομα από τον κατάλογο των ανέργων.

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι τα κριτήρια αυτών των σχεδίων θα τεθούν ενώπιον των κοινωνικών εταίρων σε συνεδρία της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, η οποία θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας, και αφού προηγηθεί διαβούλευση, ακολούθως θα τεθούν σε εφαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η υπουργός, από τις 34.000 ανέργους το 70% είναι Κύπριοι, το 25% κοινοτικοί και 5% υπήκοοι τρίτων χωρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης