Πυροσβέστες που έσπευσαν να βοηθήσουν όταν ένα αεροπλάνο της εταιρείας Asiana Airlines, το οποίο συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο τον Ιούλιο, είχαν δεχτεί προειδοποιήσεις για την ύπαρξη μιας νεαρής επιβάτης, η οποία αφού επέζησε από το αεροπορικό δυστύχημα χτυπήθηκε αργότερα θανάσιμα από ένα όχημα έκτακτης ανάγκης, φαίνεται σε ένα νέο βίντεο, το οποίο ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας.

Η 16χρονη Γιε Μανγκ γουαν από την Κίνα, επέζησε από την συντριβή του αεροσκάφους στις 6 Ιουλίου, μόνο για να χτυπηθεί και να σκοτωθεί λίγο αργότερα από ένα όχημα έκτακτης ανάγκης, καθώς αυτή ήταν κείτονταν κοντά στα συντρίμμια του αεροπλάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο βίντεο έχει αναζωπυρώσει τις διαμάχες σχετικά με το θάνατο της Γιε, τον οποίο ο εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει ως τυχαίο, αφού το σώμα του κοριτσιού ήταν κρυμμένο κάτω από αφρό που είχαν απλώσει οι πυροσβέστες στον αεροδιάδρομο.

Κατά τη συντριβή του αεροσκάφους, 3 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 180 είχαν τραυματιστεί.

Σε ένα βίντεο, το οποίο αναπαρήγαγε για πρώτη φορά το δίκτυο CBS News το βράδυ της Τρίτης, φαίνεται ένας πυροσβέστης να δείχνει τη Γιε, η οποία κειτόταν ακίνητη χωρίς όμως το σώμα της να είναι καλυμμένο από αφρό. Σε ένα άλλο βίντεο, φαίνεται ένα πυροσβεστικό όχημα να κατευθύνεται προς το αεροπλάνο. «Όπα, όπα, όπα. Σταμάτα, σταμάτα, σταμάτα», ακούγεται να φωνάζει ο πυροσβέστης στον οδηγό του οχήματος. «Υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί, ακριβώς μπροστά σου», υπέδειξε ο πυροσβέστης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 15 λεπτά αργότερα το σώμα της Γιε βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος, ανέφερε το CBS.

Ο εισαγγελέας του Σαν Ματέο, Στίβεν Γουάγκσταφ, είχε αρνηθεί τον Οκτώβριο να καταθέσει μηνύσεις εναντίον των διασωστών που βρέθηκαν πρώτοι στον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος, υποστηρίζοντας πως το σώμα του κοριτσιού ήταν καλυμμένο με πυροσβεστικό αφρό όταν χτυπήθηκε από το βαρέων βαρών όχημα και ότι μετά το ατύχημα η κατάσταση που επικρατούσε ήταν χαοτική.

Αυτό το μήνα, η οικογένεια της Γιε κατέθεσε πολιτική αγωγή εναντίον της πόλης του Σαν Φρανσίσκο για τον αδικαιολόγητο θάνατο της 16χρονης, από αμέλεια. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, το γραφείο του εισαγγελέα αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την υπόθεση ή τα νέα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν.

Όπως ισχυρίζεται η οικογένεια της Γιε, δύο πυροσβέστες του τμήματος του Σαν Φρανσίσκο εντόπισαν την νεαρή να κείτεται στο έδαφος και ειδοποίησαν έναν επόπτη, ωστόσο μέσα στην αναστάτωση αμέλησαν να σημαδέψουν τη θέση της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζάστιν Γκριν, δήλωσε στο CBS ότι οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας ζητούν εξηγήσεις και την παραπομπή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη. «Θέλουν να ξέρουν γιατί οι πυροσβέστες δεν ήταν εκπαιδευμένοι και γιατί το τμήμα της πυροσβεστικής δεν ξεκαθάρισε από την αρχή τι είχε συμβεί».

Η πυροσβεστική του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε πως δεν θα προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες που διεξάγονται από Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των Μεταφορών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης