Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και περισσότεροι από 28 πελάτες ενός εστιατορίου ασθένησαν έπειτα από δείπνο που είχαν σε ένα εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι της Michelin στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το BBC, η γυναίκα είχε επισκεφθεί το εστιατόριο RiFF στη Βαλένθια μαζί με τον σύζυγο και τον 12χρονο γιο της, οι οποίοι αμφότεροι εμφάνισαν στη συνέχεια διάρροια και εμετούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 46χρονη δείπνησε το βράδυ του Σαββάτου με την οικογένειά της και πέθανε στο σπίτι της τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Το εστιατόριο έκλεισε, ενώ αξιωματούχοι του τομέα δημόσιας υγείας ερευνούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Το RiFF, το οποίο έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin και περιγράφεται από τον ομότιτλο οδηγό ως εστιατόριο με «καινοτόμο κουζίνα…βασισμένη στην υψηλότερη ποιότητα, σε εποχικά, τοπικά προϊόντα για τη δημιουργία επιτυχημένων γευστικών συνδυασμών και διαφορετικών μενού», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί συγγνώμη από τους πελάτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές εντόπισαν 75 ανθρώπους που δείπνησαν στο εστιατόριο μεταξύ 13 και 16 Φεβρουαρίου και πληροφορήθηκαν ότι συνολικά οι 29 από αυτούς -μεταξύ των οποίων και τρεις οικογένειες- εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Βαλένθια δήλωσε στο BBC News ότι οι αξιωματικοί της υπηρεσίας ασφάλειας τροφίμων επιθεώρησαν τη Δευτέρα το RiFF, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν μια προφανή αιτία για το συμβάν.

Δείγματα από ορισμένα από τα πιάτα που σερβιρίστηκαν στο πλαίσιο ενός μενού για γευστικές δοκιμές έχουν σταλεί στο Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας για αναλύσεις, πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για δηλητηριώδη μανιτάρια, αλλά οι Αρχές δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προτού ανακοινώσουν το παραμικρό.

Ο ιδιοκτήτης του RiFF και σεφ του Μπερντ Κνέλερ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι συνεργάζεται με τους αξιωματούχους υγείας για να διακριβώσει τα αίτια του συμβάντος.

«Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο προκλήθηκε αυτή η κατάσταση, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για ό,τι συνέβη, ελπίζοντας ότι σύντομα θα αποσαφηνιστούν τα γεγονότα. Πήρα την απόφαση να παραμείνει κλειστό το εστιατόριο μέχρι να διακριβωθούν οι αιτίες του συμβάντος» δήλωσε.

Πηγές: BBC, The Guardian, ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης