Νεκρός έπεσε σήμερα ένας Παλαιστίνιος έφηβος από πυρά Ισραηλινών εποίκων σε χωριό της Βόρειας Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η Παλαιστινιακή Αστυνομία και Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αστυνομία, κάτοικοι του χωριού αλ Μίζρα αλ Σαρκίγια, βορείως της Ραμάλα, βρήκαν νεκρό το 15χρόνο αγόρι, τον Αϊσάρ Ζέιν, μετά τα μεσάνυχτα σε ελαιώνα μακριά από το χωριό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγόρι πυροβολήθηκε στην πλάτη, με τρεις σφαίρες, καθώς έτρεχε μακριά, όταν είδε ένοπλους Εβραίους εποίκους στην περιοχή. Οι κάτοικοι κατηγόρησαν τους Ισραηλινούς ότι άνοιξαν πυρ εναντίον του αγοριού που ήταν στο χωράφι χωρίς εμφανή λόγο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μια ομάδα Παλαιστινίων εφήβων πέταξε πέτρες σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν Εβραίοι έποικοι. Οι ένοπλοι έποικοι άνοιξαν πυρ εναντίον των εφήβων.

Σχεδόν 500.000 Ισραηλινοί έποικοι και σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν στη Δυτική Όχθη και σε περιοχές κοντά στην Ιερουσαλήμ, ο αραβικός ανατολικός τομέας της οποίας κατελήφθη στον Πόλεμο των Έξι Ημερών και προσαρτήθηκε στο εβραϊκό κράτος. Η προσάρτηση αυτή ουδέποτε αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα, ούτε ο μαζικός εβραϊκός εποικισμός στο κατεχόμενο έδαφος που ακολούθησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης