Νεκρός Παλαιστίνιος έφηβος από ισραηλινά πυρά

Νεκρός Παλαιστίνιος έφηβος από ισραηλινά πυρά
Ένας 15χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός χθες το βράδυ από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στη Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Ο Αρκάν Μιζχέρ πέθανε αφότου δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από τους Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στον καταυλισμό προσφύγων Ντεϊσέχ, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες είχαν εισέλθει στον καταυλισμό για να συλλάβουν δύο «υπόπτους», χωρίς όμως να επιβεβαιώσει τον θάνατο του εφήβου.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις, όταν Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες εναντίον των στρατιωτών» επεσήμανε ο στρατός στην ανακοίνωσή του. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Ο καταυλισμός Ντεϊσέχ βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, η οποία θεωρητικά είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Όμως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί εκεί τακτικά επιδρομές προκειμένου να συλλάβει «υπόπτους».
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, 09:17