Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiichi έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα video από τον χώρο αποθήκευσης των εξασθενημένων «χρησιμοποιημένων» ράβδων (spent fuel rods) του αντιδραστήρα Νο4.

Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό τραβήχτηκε το Σάββατο και δείχνει τις 1535 ράβδους να είναι τοποθετημένες σε σειρά και βρίσκονται κάτω από το νερό. Παράλληλα, είναι εμφανή η παρουσία συντριμμιών (ακόμα και ενός κομματιού από σκάλα) ως απόρροια της έκρηξης υδρογόνου που είχε συμβεί στις 15 Μαρτίου μετά τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου και του τσουνάμι που ακολούθησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παροδική παρουσία φυσαλίδων οφείλεται στο γεγονός ότι η θερμοκρασία της συγκεκριμένης δεξαμενής έχει μετρηθεί κοντά στους 84 βαθμούς, θερμοκρασία όπου αρχίζει το νερό να βράζει.

Με βάση το συγκεκριμένο video και σε συνδυασμό με τις μετρήσεις ραδιενέργειας από τον συγκεκριμένο χώρο, η Tepco κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ράβδοι δεν έχουν υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά.

Να σημειωθεί ότι έχει παρατηρηθεί πρόβλημα στατικότητας του συγκεκριμένου χώρου με τους πλάγιους τοίχους της δεξαμενής να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές κα τη διαχειρίστρια εταιρεία να σκοπεύει να τοποθετήσει ατσάλινες κολώνες μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης