Οι αεροπορικές δυνάμεις των συμμαχικών δυνάμεων πραγματοποίησαν βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους τη νύχτα της Παρασκευής στις πόλεις Κχόμς και Αρουτζεμπάν, σύμφωνα με ανακοίνωση στρατιωτικού αξιωματούχου του καθεστώτος Gaddafi στη λιβυκή κρατική τηλεόραση. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις των «δυτικών σταυροφόρων» χτύπησαν εκτός από στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις.

«Πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις βομβαρδίστηκαν η πόλη Κχομς και η Αρουτζεμπάν, από τους σταυροφόρους αποικιοκράτες εισβολείς», δήλωσε συγκεκριμένα με γραπτή ανακοίνωση σε έκτακτο τηλεοπτικό δελτίο, ο στρατιωτικός αξιωματούχος της Λιβύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη Κχομς βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης , ενώ η Αρουτζεμπάν 190 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά της Λιβυκής πρωτεύουσας.

Την Κυριακή θα ολοκληρωθεί ένας κύκλος δύο εβδομάδων από την ημέρα έναρξης των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Νωρίτερα, ο ίδιος εκπρόσωπος είχε αναφέρει ότι το αίτημα για εκεχειρία από τους εξεγερμένους δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση στην Τρίπολη. Και πρόσθεσε ότι, «τα κυβερνητικά στρατεύματα θα επιμείνουν, να πολιορκούν πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, καθώς επίσης και να προβαίνουν σε βομβαρδισμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης