Νέες κατηγορίες για τον Μοκτάρ Μπελμοκτάρ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013, 01:13
Νέες κατηγορίες για τον Μοκτάρ Μπελμοκτάρ
Κατηγορίες για τη φερόμενη συμμετοχή του στην επίθεση του περασμένου Ιανουαρίου, στο εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Αλγερία, όπου έχασαν τη ζωή τους μεταξύ πολλών άλλων και τρεις αμερικανοί πολίτες, απαγγέλθηκαν την Παρασκευή, κατά του αλγερινού τζιχαντιστή, Μοκτάρ Μπελμοκτάρ, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Μανχάταν.

Μεταξύ των 8 κατηγοριών που απαγγέλθηκαν κατά του πρώην ηγέτη της Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ (AQIM), συμπεριλαμβάνονται αυτές της «συνωμοσίας για την παροχή υποστήριξης στην Αλ Κάιντα, η ομηρία και η συνωμοσία για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής».

«Ο Μοκτάρ Μπελμοκτάρ ξεκίνησε πριν χρόνια, τη βασιλεία του τρόμου για να εξυπηρετήσει την αυτοαποκαλούμενη τζιχάντ κατά της Δύσης. Οι προσπάθειες του κατέληξαν σε μια αιματηρή ομηρία με δεκάδες νεκρούς, μεταξύ των οποίων τρεις Aμερικανοί. Ο Μπελμοκτάρ έφερε τον τρόμο και το αίμα σε αυτούς τους αθώους ανθρώπους και τώρα σκοπεύουμε να τον φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε η δήλωση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου η οποία προσθέτει παράλληλα ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας φυγάς.

Από τον περασμένο μήνα, η Ουάσινγκτον προσφέρει περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ αμοιβή σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του Μπελμοκτάρ ή του επικεφαλής της ισλαμικής αίρεσης Μπόκο Χαράμ από τη Νιγηρία.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013, 01:18