Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας προτίθενται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ, σε σχέση με την επίθεση εναντίον του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Sputnik η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ.

«Σήμερα, το υπουργείο ενημέρωσε το Κονγκρέσο ότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ανταποκρίθηκε στους όρους που θέτει η Πράξη του 1991 για τον έλεγχο των Χημικών και Βιολογικών Όπλων», δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε στόχο να συνεχίσουμε σύμφωνα με τους όρους της Πράξης, η οποία υποδεικνύει την επιβολή επιπλέον κυρώσεων», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.

Η εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με το Κογκρέσο για τις κυρώσεις, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για εμπλοκή στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα σε βάρος του Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, στις 4 Μαρτίου, στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, με τη Μόσχα να αρνείται επανειλημμένως τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Πράξη για τα Χημικά και τα Βιολογικά Όπλα ορίζει ότι το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να επιβεβαιώσει στο Κογκρέσο αν η Ρωσία έχει ανταποκριθεί στους όρους του νόμου, τρεις μήνες μετά τον αρχικό προσδιορισμό της υπόθεσης Σκριπάλ. Ο αρχικός προσδιορισμός έγινε στις 6 Αυγούστου και αυτό μας φέρνει στις 6 Νοεμβρίου», είχε δηλώσει πριν από μια εβδομάδα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Ρόμπερτ Παλαντίνο.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι η Μόσχα έχει δει αντικρουόμενες πληροφορίες για τους τύπους των αμερικανικών κυρώσεων που μπορεί να επιβληθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης