Νέες κυρώσεις εναντίον τριών ρώσων πολιτών και εννιά νομικών προσώπων που λειτουργούν στην Κριμαία αποφάσισαν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος για τις ουκρανικές διαπραγματεύσεις Κερτ Βόλκερ.

«Υπάρχουν κυρώσεις εναντίον τριών ατόμων και εννιά νομικών προσώπων που υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ρωσίας να προσαρτήσουν την ουκρανική περιοχή της Κριμαίας μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις και ιδιωτικά έργα, ή μέσα από αυτούς που εμπλέκονται σε σημαντικές εκμεταλλεύσεις» δήλωσε ο Βόλκερ σε δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα, ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Άνω Βουλής Κονσταντίν Κόσατσεφ δήλωσε στο Sputnik ότι η Ρωσία από την πλευρά της θα προβεί σε αντίστοιχα πολιτικά βήματα και επιλεκτικά οικονομικά μέτρα σε απάντηση των νέων αμερικανικών κυρώσεων για την Κριμαία, χωρίς να πλήξει τα συμφέροντά της.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ρόμπερτ Παλαντίνο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί λόγω της διαφωνίας τους σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ επέβαλλαν πολλές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά το δημοψήφισμα που έγινε στην Κριμαία και αποφασίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της περιοχής, η χερσόνησος να επανενωθεί με τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης