Ο Αμερικανός φοιτητής Τρέβορ Ριντ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών, δεν προτίθεται να υποβάλει αίτηση χάριτος στον Ρώσο πρόεδρο, δήλωσε στο πρακτορείο TASS, η δικηγόρος του Βικτόρια Μπουκλαβά.

«Η απονομή χάριτος προϋποθέτει παραδοχή της ενοχής, αλλά ο πελάτης μας δεν αποδέχεται την ενοχή του. Θεωρούμε ότι το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και μιας σειράς πραγματογνωμοσυνών, επιβεβαιώνουν την αθωότητα του Ριντ σε σχέση με το έγκλημα που καταλογίζουν. Την ίδια στιγμή θεωρητικά τον Ριντ μπορούν να τον ανταλλάξουν με έναν από τους καταδικασθέντες Ρώσους πολίτες στις ΗΠΑ, ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Αμερική. Ωστόσο το ζήτημα αυτό, δεν είναι της αρμοδιότητας του συνηγόρου υπεράσπισης του Ριντ», δήλωσε η δικηγόρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα δικαστήριο της Μόσχας επικύρωσε την ποινή κάθειρξης εννέα ετών που είχε επιβληθεί στον Ριντ, με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς στη Μόσχα, απειλώντας την σωματική τους ακεραιότητα. Παράλληλα, τον υποχρέωνε να καταβάλει αποζημίωση 300.000 ρουβλίων στους δύο αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανάκρισης, τον Αύγουστο του 2019 ο Ρίντ επιτέθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι έφθασαν μετά από καταγγελία κατοίκων που διέμεναν σε πολυκατοικία της οδού Λένινγκραντ στη Μόσχα, που δήλωσαν ότι άνδρας σε μέθη διαπληκτίζονταν με μερικές γυναίκες. Όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο περιπολικό για να τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα, εκείνος επιτέθηκε στον οδηγό και τον συνοδηγό του περιπολικού. Ο Ριντ υπέβαλε έφεση, δεν αναγνωρίζει την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται πως δημιουργήθηκε η διένεξη γιατί ήταν σε κατάσταση μέθης.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου μετά από αίτημα του Ριντ επανειλημμένα αναβλήθηκε εξαιτίας των πρόσθετων πραγματογνωμοσυνών που έπρεπε να γίνουν και της κατάστασης της υγείας του, καθώς ο Ριντ νόσησε από κορονοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ προσβλέπουν πάντως στο ότι θα συνεχισθεί με τη Ρωσία η συζήτηση για την ανταλλαγή κρατουμένων στη Ρωσία Αμερικανών πολιτών, δήλωσε σήμερα στη Μόσχα ο Αμερικανός πρέσβης Τζον Σάλιβαν. “Και οι δύο υποθέσεις του Τρέβορ Ριντ και του Πωλ Ουίλαν συζητήθηκαν από τους προέδρου Μπάιντεν και Πούτιν. Προσβλέπω στο ότι οι κυβερνήσεις μας θα συνεχίζουν να συζητούν το θέμα της απελευθέρωσης τους. Αυτό έχει μεγάλη σημασία προσωπικά για μένα και για τον πρόεδρο», δήλωσε ο Σάλιβαν, προσθέτοντας ότι δεν θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για αυτές τις συνομιλίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης