Ο Αραβικός Σύνδεσμος κατηγόρησε σήμερα τους τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στο Ιράκ, ότι διαπράττουν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» όταν διώκουν την κοινότητα των Γεζίντι, τα μέλη της οποίας κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους κατά χιλιάδες στα βουνά του βόρειου Ιράκ όπου έχουν καταφύγει.

Ο Ναμπίλ αλ-Αράμπι, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Κάιρο, ζητάει επίσης με ανακοίνωσή του να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι γι’ αυτά τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους έχει υποχρεώσει τις τελευταίες ημέρες περισσότερους από 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κυρίως μετά την κατάληψη της Καραντός, της μεγαλύτερης χριστιανικής πόλης του Ιράκ που βρίσκεται ανάμεσα στη Μοσούλη και το Αρμπίλ, και της Σιντζάρ, προπύργιου των Γεζίντι, μιας κουρδόφωνης μειονότητας, δυτικά της Μοσούλης. Πολλοί Γεζίντι έχουν παγιδευτεί στα άγονα γύρω βουνά, και απειλούνται τόσο από την πείνα και τη δίψα όσο και από τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε ακόμη: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης