Δεν επιτρέπονται πλέον οι απεργίες στην Αίγυπτο όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, προειδοποιώντας ότι όσοι παραλύουν την παραγωγή στη χώρα θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Αιγύπτιοι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς και κλάδους απεργούν επί ημέρες διαμαρτυρόμενοι για την διαφθορά, μετά την 18ήμερη λαϊκή εξέγερση που ανάγκασε τον πρώην πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ, να παραιτηθεί την περασμένη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

«Το Ανώτατο Συμβούλιο των Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων δε θα επιτρέψει να συνεχιστούν αυτές οι παράνομες πρακτικές, διότι θέτουν σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα. Θα ληφθούν νομικά μέτρα για να προστατευθεί η ασφάλεια της χώρας και του λαού», σύμφωνα με ανακοινωθέν του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συμβούλιο εξέφρασε την “κατανόησή του” για ορισμένα από τα αιτήματα των απεργών και ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές θα “μελετήσουν” τα προβλήματα και θα “εργαστούν” για να υπάρξουν “σύντομα” λύσεις.

Σημειώνεται πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα ε όλη την χώρα, παρά τις εκκλήσεις των ένοπλων δυνάμεων – που πλέον έχουν την εξουσία στη χώρα – στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις θέσεις τους, με το επιχείρημα ότι οι απεργίες έχουν “αρνητικές συνέπειες” για την ασφάλεια, την οικονομία και την σταθερότητα της χώρας.

Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι μετείχαν σε απεργίες διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς και τον εκφαυλισμό. Οι τράπεζες σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστές από την Δευτέρα, ενώ η επαναλειτουργία των δημόσιων σχολείων και των πανεπιστημίων αναβλήθηκε ως την 26η Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης