Τη νέα εποχή Ομπάμα, στην αμερικανική εξωτερική πολιτική θα σηματοδοτήσει η πρώτη επίσημη ομιλία του αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια, που διεξάγεται στο Μόναχο.

Οι αναλυτές αναμένουν από τον αμερικανό αντιπρόεδρο να προχωρήσει μέσω της ομιλίας του σε βαθιά ρήξη, με την έως χτες αμερικανική εξωτερική πολιτική, όπως αυτή εκφράστηκε από την 8ετία του Τζωρτζ Μπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ευκαιρία της πρώτης επίσκεψής του στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 20 Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης αναμένεται να επιβεβαιώσει την πρόθεση της Ουάσινγκτον να θέσει τέρμα στη μονομέρεια της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια η οποία πραγματοποιείται στο Μόναχο, μπροστά σε 300 συμμετέχοντες, ο Τζο Μπάιντεν θα συνατηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Σεργκέι Ιβανόφ.

Η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, θα σημάνει ταυτόχρονα την πρώτη εκ του σύνεγγυς συνάντηση ανωτάτου επιπέδου ανάμεσα σε Ρώσους και Αμερικανούς, από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης