Ο Τραμπ θεωρεί ότι η ασφάλεια στις αεροπορικές πτήσεις οφείλεται σε αυτόν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 07:24
Ο Τραμπ θεωρεί ότι η ασφάλεια στις αεροπορικές πτήσεις οφείλεται σε αυτόν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το γεγονός ότι το 2017 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ στην αεροπορική ασφάλεια, προκαλώντας τις επικρίσεις και τον περίγελο των σχολιαστών.

«Αφότου ανέλαβα την προεδρία ήμουν πολύ αυστηρός με την πολιτική αεροπορία. Καλά νέα: μόλις έγινε γνωστό ότι καταγράφηκαν ΜΗΔΕΝ θάνατοι το 2017, στην καλύτερη και ασφαλέστερη χρονιά στα χρονικά!» έγραψε την Τρίτη στο Twitter o Τραμπ.

Δύο εκθέσεις ανέφεραν τη Δευτέρα ότι το 2017 ήταν η ασφαλέστερη χρονιά για τις αεροπορικές μεταφορές, καθώς δεν σημειώθηκαν θάνατοι από δυστυχήματα.

Νυν και πρώην αξιωματούχοι ασφαλείας της αεροπορίας επεσήμαναν ότι ο Τραμπ δεν ευθύνεται για το γεγονός αυτό, επικαλούμενοι μακροχρόνιες βελτιώσεις στην ασφάλεια και το γεγονός ότι καμία αμερικανική αεροπορική εταιρεία δεν έχει εμπλακεί σε αεροπορικό δυστύχημα από το 2009.

Ο πρόεδρος του δικτύου Αεροπορικής Ασφάλειας Χάρο Ράντερ τόνισε ότι «είναι αδύνατο να συνδεθεί άμεσα το παγκόσμιο επίπεδο ασφαλείας με τις πρόσφατες αλλαγές στις αμερικανικές πολιτικές».

Από τη μεριά της, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δεν απάντησε ευθέως όταν ρωτήθηκε αν και ο προκάτοχος του Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα, ευθύνεται επίσης για τη βελτίωση της αεροπορικής ασφάλειας.

Η Σάντερς επεσήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «ανέβασε τον πήχη για την αεροπορική ασφάλεια της χώρας μας» αναφερόμενη στην πρότασή του να ιδιωτικοποιηθεί ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που ακόμη δεν έχει εγκριθεί, και τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε θέματα αεροπλοΐας μόνο σε δύο περιστάσεις πέρυσι. Σε ομιλία του σε αξιωματούχους αεροπορικών εταιρειών δεν αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας, αλλά επέκρινε «το ρυθμιστικό τέλμα» που πλήττει τη βιομηχανία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 07:26