Ο Τραμπ στη μάχη κατά του αντισημιτισμού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 21:21
Ο Τραμπ στη μάχη κατά του αντισημιτισμού
Τη δική του μάχη κατά του αντισημιτισμού δεσμεύτηκε πως θα δώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια δηλώσεών τόνισε πως θα καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό σε όλες τις μορφές του.

Μιλώντας σε μια τελετή που οργανώθηκε στο Κογκρέσο από το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσινγκτον είπε:

«Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη έξι εκατομμυρίων Εβραίων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, τα όνειρα το οποίων ξεριζώθηκαν από αυτή τη γη. Θυμόμαστε τα εκατομμύρια άλλα αθώα θύματα των Ναζί. Η άρνηση της ύπαρξης του Ολοκαυτώματος είναι μια από τις πολλές μορφές επικίνδυνου αντισημιτισμού ο οποίος είναι πάντα παρών σε όλον τον κόσμο».

«Θα πολεμήσουμε τον αντισημιτισμό, δεσμεύομαι» συνέχισε, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για τον αντισημιτισμό στις πανεπιστημιουπόλεις ή στους δημόσιους χώρους.

«Ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα είμαι πάντα στο πλευρό του εβραϊκού λαού και του μεγάλου φίλου και εταίρου μας, του Ισραήλ. Σήμερα πενθούμε, θυμόμαστε, προσευχόμαστε και δίνουμε μια υπόσχεση: ποτέ ξανά» δήλωσε στο τέλος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το Καντίς, την εβραϊκή προσευχή για τους νεκρούς.

Λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου, ξέσπασε αντιπαράθεση επειδή ο Τραμπ, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία δεν γινόταν καμία αναφορά στους Εβραίους. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επικρίθηκε επίσης γιατί δεν αντέδρασε άμεσα στα αλλεπάλληλα αντισημιτικά επεισόδια που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 21:22