Ολλανδία: Αυστηρότερη καραντίνα, κλείνουν μουσεία και κινηματογράφοι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 00:34
Ολλανδία: Αυστηρότερη καραντίνα, κλείνουν μουσεία και κινηματογράφοι

Η Ολλανδία θα ενισχύει τη μερική καραντίνα που έχει επιβάλει σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την πανδημία του Covid-19, κλείνοντας τα μουσεία, τους κινηματογράφους, τους ζωολογικούς κήπους και άλλους χώρους που δέχονται κοινό για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

"Τα πράγματα δεν πάνε άσχημα, ούτε όμως πάνε καλά", εξήγησε ο Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Ο αριθμός των κρουσμάτων (μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό) πρέπει να μειωθεί πιο γρήγορα. Είναι ένα δύσκολο μήνυμα, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση".

Τους τελευταίους μήνες, η Ολλανδία υιοθέτησε πιο ελαφρά μέτρα σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, αλλά έχει πληγεί σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, καταγράφοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για "καραντίνα" αλλά η χώρα δεν υπόκειται σε περιορισμούς των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στις 14 Οκτωβρίου αποφασίστηκε το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και "coffeeshops" που πωλούν κάνναβη. Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική.

Το μέτρο απέφερε καρπούς αλλά ο Μαρκ Ρούτε εκτιμά ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν αρκεί.

"Προκειμένου να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι επαφές, όλα τα κτήρια που είναι ανοιχτά για το κοινό καθώς και εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι συναθροίσεων πρέπει να κλείσουν για δύο εβδομάδες", είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 00:34