Ομπάμα: Ανεξέλεγκτη η επιδημία του έμπολα στη Δ. Αφρική

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 00:48
Ομπάμα: Ανεξέλεγκτη η επιδημία του έμπολα στη Δ. Αφρική
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για την επιδημία του έμπολα λέγοντας», κατά την επίσκεψή του στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα της Τζόρτζια ότι «η επιδημία στη Δυτική Αφρική βγαίνει εκτός ελέγχου».

Οι σκηνές που περιέγραψαν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας οι οποίοι επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές στις χώρες της Δυτικής Αφρικής είναι «φρικιαστικές» και «αηδιαστικές», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Στη Δυτική Αφρική ο Έμπολα σήμερα είναι επιδημία, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν. Βγαίνει εκτός ελέγχου, επιδεινώνεται» τόνισε.

Η καταπολέμηση της επιδημίας θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, όμως η ιατρική κοινότητα ξέρει πώς να το φέρει εις πέρας, πρόσθεσε. «Εάν κάνουμε τα σωστά βήματα μπορούμε να σώσουμε ζωές, όμως πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Δεν επιτρέπεται να χρονοτριβούμε με αυτό το θέμα», υπογράμμισε ο Ομπάμα.
Ο πρόεδρος επαίνεσε το CDC λέγοντας ότι αυτή η ομοσπονδιακή υπηρεσία έχει αναλάβει το μεγαλύτερο διεθνές έργο στην ιστορία της.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 00:53