Ένας 25χρονος συνελήφθη, καθώς φέρεται ότι προσέκρουσε με το φορτηγό του στην πύλη ενός πυρηνικού σταθμού κοντά στους αντιδραστήρες όπου σημειώθηκε το δυστύχημα στην Ιαπωνία, αναφέρουν σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Hikaru Watanabe, κάτοικος του Τόκιο, φέρεται ότι οδήγησε το φορτηγό του, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με μεγάφωνα, χθες Πέμπτη, στη δυτική πύλη του πυρηνικού σταθμού «Fukushima Daiini», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νότια του εργοστασίου «Fukushima Daiichi» στη Βορειοανατολική Ιαπωνία, όπου έχει σημειωθεί υπερθέρμανση των αντιδραστήρων και διαρροή ραδιενέργειας, μετά το δυστύχημα που προκλήθηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Ο Watanabe είχε επιχειρήσει περίπου 50 λεπτά νωρίτερα να αποκτήσει πρόσβαση στο πρώτο εργοστάσιο, αλλά είχε απωθηθεί από τους άνδρες ασφαλείας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Αφού εισήλθε στο πυρηνικό συγκρότημα, περιφερόταν με το φορτηγό του στους χώρους του εργοστασίου για περίπου 10 λεπτά, μετέδωσε το Kyodo, επικαλούμενο τη διαχειρίστρια εταιρεία των δύο εργοστασίων, Tokyo Electric Power Co.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Watanabe συνελήφθη και εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο και καταστροφή περιουσίας, μετέδωσε το Kyodo, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Δήλωσε ένοχος, αλλά παραμένει άγνωστο το κίνητρό του, σύμφωνα με το Kyodo, που προσθέτει ότι τόσο το όχημα όσο και ο οδηγός του υποβλήθηκαν σε απολύμανση, προτού ο συλληφθείς οδηγηθεί στην αστυνομία.

Σε αντίθεση με το γειτονικό εργοστάσιο, η κατάσταση των τεσσάρων αντιδραστήρων στο Fukushima Daiini είναι σταθερή, γιατί εξαιτίας του σεισμού τερματίστηκε η λειτουργία τους, χωρίς να υπάρξει υπερθέρμανση των ράβδων του πυρηνικού καυσίμου.

Η κυβέρνηση υποχρέωσε τη διαχειρίστρια εταιρεία να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης