Η κυβέρνηση της Β. Κορέας έδωσε εντολή την Πέμπτη να ανοίξουν τα σύνορά της προκειμένου να υποδεχτούν τις πρώτες αντιπροσωπείες πολιτών από τη Ν. Κορέα οι οποίες επιθυμούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη της, Kim Jong-il, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο από καρδιακή προσβολή, μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK.

«Μεγάλος αριθμός πολιτών της Ν. Κορέας ζήτησε άδεια προκειμένου να μπορέσει να εκφράσει τη θλίψη του εδώ. Εκπρόσωποι διαφόρων φορέων μας δέχονται με σεβασμό όλες τις αντιπροσωπίες που έρχονται από τη Νότιο Κορέα για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους. Kάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στις οδικές αρτηρίες και αεροπορικές μετακινήσεις μέσω της Κεσόγνκ», επισημαίνεται στην κρατική ιστοσελίδα της ασιατικής χώρας.

Η πόλη Κεσόνγκ βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Ν. Κορέα. Η κηδεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι προγραμματισμένη για τις 28 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή η κοινή γνώμη της Ν. Κορέας παραμένει διχασμένη για το αν τελικά θα πρέπει η κυβέρνηση να στείλει επίσημη αντιπροσωπεία στην κηδεία του Kim Jong-il.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης