Ουκρανία: Συμμετοχή 200 αμερικανών αλεξιπτωτιστών σε διεθνή γυμνάσια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 01:12
Ουκρανία: Συμμετοχή 200 αμερικανών αλεξιπτωτιστών σε διεθνή γυμνάσια
Συνολικά διακόσιοι αμερικανοί αλεξιπτωτιστές θα συμμετάσχουν τον Σεπτέμβριο σε διεθνή στρατιωτικά γυμνάσια που θα διεξαχθούν στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Πεντάγωνο. Πρόκειται για αλεξιπτωτιστές της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που έχει την έδρα της στην Ιταλία, δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Είναι γυμνάσια διατήρησης της ειρήνης», πρόσθεσε.

Εξάλλου αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις αναμένεται να συμμετάσχουν σε άλλα γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν στη Μαύρη Θάλασσα την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή ουκρανών στρατιωτών, σημείωσε ο Ουόρεν.

Είναι η πρώτη φορά που θα σταλούν στην Ουκρανία αμερικανικά στρατεύματα μετά την έναρξη της κρίσης στα ανατολικά μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

Το πολωνικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα τη διεξαγωγή διεθνών στρατιωτικών γυμνασίων με τη συμμετοχή στρατιωτών από περίπου 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, από τις 13 ως τις 26 Σεπτεμβρίου στη δυτική Ουκρανία.

Τα γυμνάσια «Ταχεία Τρίαινα 14», που είχαν προγραμματιστεί εδώ και καιρό και δεν διοργανώνονται από το ΝΑΤΟ, θα διεξαχθούν σε ένα πεδίο ασκήσεων κοντά στην πόλη Λβιβ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Στα γυμνάσια, εκτός από τις ουκρανικές μονάδες και τους αμερικανούς αλεξιπτωτιστές, θα συμμετάσχουν στρατιώτες από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Εσθονία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία και τη Νορβηγία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 01:12