Μία σημαία της Ουκρανίας ξεδιπλώθηκε και άρχισε να κυματίζει στην κορυφή ουρανοξύστη στη Μόσχα, σε σημείο ορατό από το Κρεμλίνο την Τετάρτη, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, την ώρα που οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία έχουν οδηγήσει τις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις σε τεντωμένο σχοινί.

Το σοβιετικό αστέρι το οποίο κοσμεί την κορυφή του ουρανοξύστη, ο οποίος χρονολογείται στην εποχή που επικεφαλής του σοβιετικού κράτους ήταν ο Ιωσήφ Στάλιν και απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από το Κρεμλίνο, βάφτηκε επίσης στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, μπλε και κίτρινο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σημαία τοποθετήθηκε από εγκληματίες στην κορυφή του ουρανοξύστη Κοτελνιτσέσκαγια», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, Ρόμαν Κιλκέγιεφ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν για το περιστατικό τέσσερις «βανδάλους», οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης που μπορεί να φθάσει έως και τα τρία χρόνια.Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες.
Εργαζόμενοι κλήθηκαν να αφαιρέσουν τη σημαία και να «περάσουν ένα χέρι» βάψιμο το αστέρι, στην κορυφή του ύψους 176 μέτρων κτηρίου.

Η ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας δημιουργήθηκε μετά την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο και ειδικότερα μετά την στρατιωτική κατάληψη από τη Ρωσία της ουκρανικής Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.

Η Ρωσία προσάρτησε την τελευταία, μετά από ένα αμφιλεγόμενο και μη αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα δημοψήφισμα τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, σε ερώτηση που του έγινε για το θέμα, απάντησε χαμογελώντας ότι συγχαίρει όσους προχώρησαν στην συγκεκριμένη κίνηση και τόνισε ότι είναι ευχάριστο, την παραμονή της εορτής της σημαίας στην Ουκρανία, η κορυφή ενός κτηρίου στη Μόσχα να βάφεται στα εθνικά ουκρανικά χρώματα.

«Συγχαίρω αυτούς τους Ουκρανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ποροσένκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης