Τραγική είναι η κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, με περίπου μισό εκατ. ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, λόγω της δράσης ενόπλων οργανώσεων και των συγκρούσεων των μαχητών τους με δυνάμεις του Ο.Η.Ε..

Όπως μετέδωσε το euronews, η ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam αναφέρει σε έκθεσή της ότι στην επαρχία του Βόρειου Κίβου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, καθώς ο κυβερνητικός στρατός (με τη βοήθεια «κυανοκράνων») διεξάγει εκτενείς επιχειρήσεις για τον περιορισμό της δράσης των μαχητών της οργάνωσης «M23».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και έκθεση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», στην οποία χαρακτηρίζεται «χαοτική» η κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη επαρχία, με εκπρόσωπο της οργάνωσης να εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη μελλοντική εμφάνιση επιδημιών (π.χ. χολέρα). Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταθέσει επίσημο αίτημα στον Ο.Η.Ε. για την άντληση οικονομικών πόρων που ξεπερνούν τα 630 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την κρίση.

Σημειώνεται ότι στην επαρχία του Βόρειου Κίβου βρέθηκε, την Τρίτη, η Valerie Amos, η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Ο.Η.Ε..

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
ΔΠΔ: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος πολέμαρχου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012, 02:11

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης