Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, μικρού βεληνεκούς, ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή στο Πακιστάν.

Ο πύραυλος «Hatf IIΙ», μπορεί να πλήξει στόχους που βρίσκονται σε απόσταση 290 χλμ. και σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της ασιατικής χώρας (ASFC) η εκτόξευσή του σηματοδοτεί το τέλος των ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεων του πακιστανικού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη δεύτερη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στις 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκτόξευση ενός πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς ύστερα από την είδηση πως η Ινδία διαθέτει πλέον στο οπλοστάσιο της πυραύλους οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους στο Πεκίνο και την Ανατολική Ευρώπη.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα έχει γίνει εντονότερος τα τελευταία χρόνια, τόσο σε οικονομικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, αναγκάζοντας το Ισλαμαμπάντ να ακολουθήσει την «ισορροπία του τρόμου» που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή ως «παραδοσιακός εχθρός» του Νέου Δελχί.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Δυναμική απάντηση της Κίνας στην Κίτρινη Θάλασσα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 03:05
Πλάνα από την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 00:32

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης