Άμεση ήταν η απάντηση του Πακιστάν στην πρώτη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, μεγάλου βεληνεκούς, που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Ινδία. Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της ασιατικής χώρας ανέφερε πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη, η εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, μεσαίου βεληνεκούς, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πυρηνική ή συμβατική κεφαλή.

Ο «Hatf-IV Shaheen-1A» έπληξε στόχο στον Ινδικό Ωκεανό και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «εντάσσεται στις προσπάθειες βελτίωσης των τεχνικών παραμέτρων και του βεληνεκούς» του οπλοστασίου των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Το μέγιστο που μπορούν να φθάσουν οι βαλλιστικοί πύραυλοι, μεσαίου βεληνεκούς, της ασιατικής χώρας είναι τα 750 χλμ., με τον «Shaheen 2» να είναι ο πιο εξελιγμένος βαλλιστικός πύραυλος, μεγάλου βεληνεκούς, έχοντας την ικανότητα να πλήξει στόχους που βρίσκονται ακόμα και σε απόσταση 2.000 χλμ..

«Η βελτίωση των τεχνικών παραμέτρων του “Shaheen 1A” θα εδραιώσει περισσότερο και θα ενισχύσει τις δυνατότητες ανάσχεσης εξωτερικών επιθέσεων του πακιστανικού Στρατού», τόνισε ο στρατηγός, Khalid Kidwai, γενικός διευθυντής των Σχεδίων Στρατηγικής Διεύθυνσης της ασιατικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 19 Απριλίου, η Ινδία είχε ανακοινώσει την επιτυχημένη εκτόξευση του πρώτου της διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, με ακτίνα δράσης τα 5.000 χλμ., προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πακιστάν.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012, 08:49
Δείτε την εκτόξευση του πρώτου βαλλιστικού πυραύλου της Ινδίας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 22:51

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης