Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ένα από τα κορυφαία στελέχη της εταιρίας «Dow Jones & Co.», του Αυστραλοαμερικανού μεγιστάνα των Μ.Μ.Ε., Ρούπερτ Μέρντοκ, ύστερα από τη γνωστοποίηση ότι αποτέλεσε στόχο επικρίσεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων την περίοδο που επέβλεπε τις εφημερίδες της News Corp. στη Βρετανία.

«Παρακολουθούσα με θλίψη από τη Νέα Υόρκη καθώς η υπόθεση της “News of the World” βρισκόταν σε εξέλιξη. Το ότι αγνοούσα αυτό που έχει αποκαλυφθεί πως συνέβη είναι άσχετο και υπό τις παρούσες συνθήκες συναισθάνομαι ότι είναι προσήκον να παραιτηθώ από τη “News Corp.” και να ζητήσω συγγνώμη από όσους πληγώθηκαν από τις ενέργειες της “News of the World”», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της παραίτησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «News Corp.», μητρική της «Dow Jones», βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά την αποκάλυψη της τεράστιας έκτασης των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων από συντάκτες της «News of the World». Αυτή είναι η δεύτερη παραίτηση, στενού συνεργάτη Ρούμπερτ Μέρντοκ μετά από αυτή της Ρεμπέκα Μπρουκς, η οποία εργαζόταν υπό τον Χίντον όταν ήταν διευθύντρια της «News of the World».

Ο 67χρονος Λες Χίντον συνεργαζόταν με τον Ρούπερτ Μέρντοκ για πάνω από πέντε δεκαετίες, ανεβαίνοντας στην ιεραρχία ώσπου του ανατέθηκε η διοίκηση της «News International» το 1995 και κατόπιν της Dow Jones, αφού η «News Corp.» αγόρασε την εταιρία που εκδίδει τη «Wall Street Journal». Η απόφαση του να παραιτηθεί προκάλεσε τεράστια έκπληξη στους συνεργάτες του, οι οποίοι συνήθιζαν να τον αποκαλούν «άνθρωπο της εταιρίας πάνω απ’ όλα».

Οι παραιτήσεις των δύο στελεχών ακολούθησαν την εγκατάλειψη της προσπάθειας της News Corp. να αγοράσει το πλήρες πακέτο των μετοχών της συνδρομητικής τηλεόρασης BSkyB. Να σημειωθεί ότι στη «Dow Jones & Co.» ανήκει και το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Dow Jones Newswires» από το 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης