Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητούν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, 12:02
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητούν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι»
Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», η μεγαλύτερη οργανωμένη παράταξη της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο πρόεδρος, Χόσνι Μουμπαράκ, κι η κυβέρνησή του πρέπει να αποχωρήσουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα της καταστολής εναντίον των διαδηλωτών, εάν παραμείνει στην εξουσία.

«Ζητούμε την εκδίωξη αυτού του καθεστώτος και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με όλες τις παρατάξεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Ο Ίσαμ ελ-Ερίαν, ηγετικό στέλεχος του κινήματος, δήλωσε, από την πλευρά του, στο πρακτορείο Reuters ότι η αδελφότητα ζητεί την «εκδίωξη του καθεστώτος και όχι του κράτους».

Ο Ίσαμ ελ Ερίαν διέφυγε από τη φυλακή την περασμένη εβδομάδα, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας αποσύρθηκαν από τους δρόμους και κατέρρευσε το σύστημα επιβολής του νόμου και της τάξης.

«Η νομιμοποίηση του καθεστώτος τελείωσε, μαζί με του προέδρου, του αντιπροέδρου, των υπουργών, του κόμματός του, του Κοινοβουλίου. Το έχουμε δηλώσει με σαφήνεια πως αρνούμαστε να διαπραγματευθούμε με αυτό το καθεστώς, διότι έχει χάσει τη νομιμοποίησή του» είπε.
 
Στην ανακοίνωση αυτή έκλεισαν λέγοντας ότι «Εάν αυτό το καθεστώς παραμείνει ακόμη και για ώρες, κύριό του μέλημα θα είναι να εκδικηθεί όλους του αντιπάλους του».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, 12:02