Ο Alberto Granado, ευρύτερα γνωστός ως ο «συνοδηγός» του Che Guevara, πέθανε στην Κούβα σε ηλικία 88 ετών από φυσικά αίτια, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης του νησιού.

Μαζί με τον Che Guevara είχαν πραγματοποιήσει μια οκτάμηνη περιοδεία με μηχανές στην Λατινική Αμερική με μηχανές όταν ήταν φοιτητές της ιατρικής, ταξίδι που αρκετοί υποστηρίζουν ότι επηρέασε βαθύτατα τον τελευταίο στη μετέπειτα πορεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι είχε ξεκινήσει το 1951 και μέσα από αυτό οι δυο τους είχαν έρθει σε επαφή με την εξαθλίωση και την φτώχεια μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού των χωρών που επισκέπτονταν.

Ο Alberto Granado είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Κούβα ύστερα από πρόσκληση του ίδιου του Ghe Guevara μετά την πτώση του δικτάτορα Fulgencio Batista το 1959.

Το 2004 προβλήθηκε η ταινία «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας» το σενάριο της οποίας στηριζόταν στα περιστατικά που ήταν καταγεγραμμένα στα ημερολόγια των δύο νεαρών φοιτητών. Σε αυτή την ταινία ο κινηματογραφικός Granado ήταν ο Rodrigo De la Serna και ο Che Guevara, ο Gael Garcia Bernal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video από την ταινία «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης