Πεκίνο - Κάιρο στηρίζουν Ανάν και τερματισμό της βίας στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 12:37
Πεκίνο - Κάιρο στηρίζουν Ανάν και τερματισμό της βίας στη Συρία
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας και της Αιγύπτου έκαναν σήμερα έκκληση για πολιτική διαπραγμάτευση και για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία, στηρίζοντας τον διαμεσολαβητικό ρόλο του απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γιάνγκ Ζιετσί και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Μοχάμαντ Αμρ, συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να συνεχίσει να πιέζει για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο.

«Σχετικά με τη Συρία, οι δύο πλευρές θεωρούν ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (στη Συρία) θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν τις βίαιες συγκρούσεις, να ξεκινήσουν πολιτικό διάλογο και να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κατάσταση» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να σεβαστεί την επιλογή του ίδιου του συριακού λαού, να συνεχίσει να αναζητεί μια πολιτική λύση και να ενθαρρύνει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης του απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Ανάν» προσθέτει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Κίνα και η Αίγυπτος επεχείρησαν να «διατηρήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία και στη Μέση Ανατολή και να προωθήσουν τη δίκαιη, ειρηνική και αρμόζουσα λύση για τη συριακή κρίση σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχεδιάζει να συνεχίσει τις συζητήσεις σήμερα για το προσχέδιο απόφασης, το οποίο θα στήριζε και θα ενίσχυε την αποστολή του Ανάν στη Συρία.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 12:57