Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν χθες μετά από έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει ισλαμιστές στην περιοχή Ντζέλφα, που βρίσκεται 270 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, όπως αναφέρει σήμερα ο Τύπος στην Αλγερία.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε κατά την διέλευση οχήματος στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα σε δρόμο στη Σελμάνα, κοντά στη Ντζέλφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση, για την οποία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, είναι η φονικότερη τουλάχιστον των τελευταίων πέντε μηνών. Η τελευταία εξίσου πολύνεκρη ενέργεια που αποδόθηκε σε ισλαμιστικές ένοπλες παρατάξεις στην Αλγερία είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2010, όταν πέντε στρατιώτες είχαν σκοτωθεί στην διάρκεια επιχείρησης στην Καβυλία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως τα επεισόδια βίας στα οποία εμπλέκονται ένοπλοι ισλαμιστές μαστίζουν την Αλγερία εδώ και δύο δεκαετίες, ωστόσο η έντασή τους έχει μειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Συνεχίζονται παρ’ όλ’ αυτά στις περιοχές Μπουμέρντ και Τίζι Ούζου στην Καβυλία, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κι αποδίδονται σε οργανώσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης