Περιμένουν τις εκλογές οι Τουρκοκύπριοι

Περιμένουν τις εκλογές οι Τουρκοκύπριοι
Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μια ατέρμονη διαπραγματευτική διαδικασία χωρίς χρονοδιαγράμματα, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο υπόμνημά του με την ονομασία: «Η εξωτερική πολιτική μας για το 2013».

Το υπόμνημα κατατέθηκε μαζί με τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών ενώπιον της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης με σκοπό την έγκριση.

Στην αναφορά του στο Κυπριακό, ο Νταβούτογλου προσθέτει ότι η έναρξη μιας νέας διαδικασίας στο εν λόγω ζήτημα έχει αφεθεί για μετά τις κυπριακές προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Το 2013, αναφέρει, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εμφάνιση του Κυπριακού. «Την ώρα που οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους, παρά τις αντιξοότητες και τις πιέσεις, εμείς δεν θα επιτρέψουμε ο τουρκοκυπριακός λαός να πληρώσει το τίμημα της απροθυμίας των Ελληνοκυπρίων» τονίζει.

«Εάν εκείνο που θέλουν οι Ελληνοκύπριοι δεν θα είναι συνεταιρισμός, τότε αυτό θα πρέπει να αντικατοπτριστεί και στη λύση του Κυπριακού» προσθέτει, ενώ υποστηρίζει ότι «η Τουρκία, ως ''μητέρα - πατρίδα'' και εγγυήτρια χώρα, συνεχίζει να διατηρεί τη φιλοσοφία της να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό».


Διαβάστε επίσης:

Στις 17 Φεβρουαρίου οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 15:36