Πέταξαν χειροβομβίδες σε οικία αξιωματικού των φυλακών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 12:18
Πέταξαν χειροβομβίδες σε οικία αξιωματικού των φυλακών
Δύο χειροβομβίδες τοποθετήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στον χώρο στάθμευσης οικίας που ανήκει σε ανώτερο αξιωματικό των Κεντρικών Φυλακών, στον Άγιο Δομέτιο, ενώ δεν υπήρξαν καταστροφές, καθώς οι εκρηκτικές ύλες τελικά δεν εξερράγησαν.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, λίγο πριν από τις 23:30 το βράδυ της Τρίτης, άγνωστος ή άγνωστοι έριξαν δύο χειροβομβίδες στον χώρο στάθμευσης οικίας που βρίσκεται στον Άγιο Δομέτιο και συγκεκριμένα μπροστά από αυτοκίνητο που ανήκει στον ιδιοκτήτη της κατοικίας, χωρίς ευτυχώς αυτές να εκραγούν.

Η κατοικία είναι ιδιοκτησία ανώτερου αξιωματικού των Κεντρικών Φυλακών. Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, από τις μέχρι τώρα ανακρίσεις και εξετάσεις φαίνεται ότι, κατά την ίδια περίπου χρονική στιγμή χθες το βράδυ, μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού σταμάτησε έξω από την οικία του συγκεκριμένου αξιωματικού για μερικά δευτερόλεπτα και ακολούθως ακούστηκε να απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ο χώρος αποκλείστηκε και επί τόπου μετέβησαν πυροτεχνουργοί και αξιωματικοί διαφόρων Τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας. Οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν στην εξουδετέρωση των δύο χειροβομβίδων και, όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είναι τουρκικής προέλευσης.

Επίσης, το σημείο επισκέφθηκαν και μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ περισυνελέγησαν και διάφορα τεκμήρια, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 13:08