Οι αντικαθεστωτικοί προετοιμάζονται με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να αποκρούσουν ευρείας κλίμακας αντεπίθεση των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι, η οποία αναμένεται από ώρα σε ώρα, σύμφωνα με τηλεφωνική συνομιλία κατοίκων της πόλης με ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Η πόλη βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη και έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα γύρω από την πόλη από τον στρατό του Καντάφι. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές για βαριά εξοπλισμένες μονάδες και άρματα μάχης που λαμβάνουν θέσεις μάχης, την ίδια στιγμή που οι αντικαθεστωτικοί έχουν στη διάθεσή τους ελαφρύ οπλισμό, προερχόμενο κυρίως από τα στρατιωτικά φυλάκια που εγκαταλείφθηκαν από τους άνδρες του Καντάφι τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν ότι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στην επίθεση που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, παρά τις διαβεβαιώσεις της Τρίπολης, ότι η ανακατάληψη των πόλεων από το στρατό θα γίνεται μόνο με ειρηνικό τρόπο, χωρίς εν τούτοις ανεπισήμως να αποκλείεται και η χρήση βίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης