Πανικός στο μετρό της Νέας Υόρκης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, 16:39
Πανικός στο μετρό της Νέας Υόρκης

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συμβάν που εκτυλίχθηκε σε δύο σταθμούς του μετρό στο Μπρούκλιν, της Νέας Υόρκης, το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Αμάντα Φαρινάτσι, οχτώ άτομα πυροβολήθηκαν, περί τις 8:27, στον σταθμό 36th Street, στο Sunset Park και τουλάχιστον άλλα οχτώ τραυματίστηκαν μεταξύ του παραπάνω σταθμού και αυτού της 59ης οδού.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης έγινε γνωστό ότι οι επιβάτες επέβαιναν σε τρένο με προορισμό το Μανχάταν, που πραγματοποιούσε γρήγορες στάσεις.

Δείτε live από το σημείο:

 

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Κάποιοι από αυτούς, οι οχτώ σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν δεχτεί πυροβολισμούς, ενώ βρέθηκαν πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σημείο.

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και η αστυνομία της Νέας Υόρκης κάλεσαν επίσης τους κατοίκους να μείνουν μακριά.

 


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πια ενεργός εκρηκτικός μηχανισμός στο σημείο και ζητά από αυτόπτες μάρτυρες οποιαδήποτε πληροφορία έχουν για το αιματηρό περιστατικό.  

Ο δράστης, σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες, ο οποίος φορούσε γιλέκο εργαζομένου του μετρό και αντιασφυξιογόνα μάσκα, άρχισε να πυροβολεί το πλήθος και να πετάει εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ακολούθησαν σκηνές πανικού και κάποιοι από τους τραυματίες, μπήκαν σε διερχόμενο τρένο για να καταφέρουν να πάνε σε άλλο σταθμό και να σωθούν.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί. Εικόνες μέσα από τον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν δείχνουν ανθρώπους μέσα στα αίματα, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, 19:33