Άρθρο για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη δημοσιεύει το περιοδικό «Politico», στο οποίο αναφέρεται ότι μια ομάδα ανώτερων αξιωματούχων της Ε.Ε. επιχειρεί να διασώσει και προωθήσει μια ενιαία προσέγγιση στο ζήτημα της μετανάστευσης, στον απόηχο των κινήσεων της Αυστρίας για την εφαρμογή μονομερών λύσεων με στόχο την ανακοπή των προσφυγικών ροών και τον εγκλωβισμό χιλιάδων ψυχών στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται, η δυσαρέσκεια στην Κομισιόν για τη στάση της Βιέννης και της ομάδας «Βίσεγκραντ» (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία) είναι μεγάλη, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εγείρει απαιτήσεις για να υλοποιήσει τη συμφωνία με την Ευρώπη για την ανάσχεση της προσφυγικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή του στο «Politico», ο Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος της κεντροδεξιάς ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε πως η Ε.Ε. χρειάζεται να ενισχύσει τις προσπάθειές της σε διάφορα μέτωπα, από την ανθρωπιστική βοήθεια έως τον έλεγχο των συνόρων, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Χρειαζόμαστε αρχικά ένα σχέδιο για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έπειτα χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό κατανομής βαρών εντός της Ε.Ε. Τρίτον, πρέπει να επενδύσουμε περισσότερους πόρους στις περιφέρειες και να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή βοήθεια» είπε και πρόσθεσε:

«Αν μια χώρα δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., τότε η Frontex πρέπει να έχει το δικαίωμα να διενεργεί ελέγχους και να εξασφαλίζει τα κοινά, ευρωπαϊκά σύνορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης