Έκρηξη μεθανίου και πυρκαγιά που ακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης στο ανθρακωρυχείο Κρουπίνσκι, στο Σούσεκ της Νότιας Πολωνίας, προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρακωρύχων, ενώ άλλοι έξι παραμένουν παγιδευμένοι στις στοές.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, ο καπνός και η φωτιά δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων διάσωσης. Δύο διασώστες έχουν παγιδευτεί μαζί με τέσσερις ανθρακωρύχους. Ο διευθυντής του ανθρακωρυχείου, που ανήκει στην εταιρεία JSW, δήλωσε ότι έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία με τους έξι παγιδευμένους, αλλά δεν είναι γνωστή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, 12 ανθρακωρύχοι έχουν τραυματιστεί στο δυστύχημα και 8 νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα. Η έκρηξη σημειώθηκε σε βάθος 900 μέτρων και η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα που συνολικά 32 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στη ζώνη της πυρκαγιάς.

Τα ατυχήματα είναι αρκετά συχνά στα ανθρακωρυχεία της Πολωνίας, η οποία εξαρτάται σχεδόν κατά 90% για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών από τον άνθρακα. Η κυβέρνηση της χώρας επιδιώκει την είσοδο της JSW στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας τον Ιούνιο, αλλά έχει εμπλακεί σε δύσκολες διαπραγματεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα για το θέμα. Η JSW είναι μία εταιρεία που απασχολεί περίπου 23.000 εργαζομένους και η αξία της ανέρχεται στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης