«Πορευθείτε εν ειρήνη»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014, 19:15


Συμβουλές για μια ευτυχισμένη ζωή δίνει ο Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του σε περιοδικό μιας χώρας που περνάει δύσκολες στιγμές: της Αργεντινής. Σύμφωνα με τον Ποντίφικα λοιπόν, η ευτυχία δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά... 

1. Ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν. Η αξία της ζωής όλων των έμβιων όντων είναι θεμελιώδους σημασίας...

2. Αφιέρωσε τον εαυτό σου στους άλλους. Σαφές μήνυμα αλληλεγγύης.3. Κινήσου ήρεμα στον κόσμο. Κατά το ινδιάνικο «πορεύσου με ισορροπία και ομορφιά».

4. Απόλαυσε την ξεκούραση. Μην αφιερώνεσαι μόνο στα άγχη και τις υποχρεώσεις.

5. Η Κυριακή είναι μέρα οικογένειας. Δηλαδή μια μέρα την εβδομάδα πρέπει να αφιερώνεται σε πνευματική ξεκούραση.

6. Βρες εργασία σε νέους ανθρώπους. Ο Ποντίφικας δείχνει να γνωρίζει ποιο είναι το χειρότερο πρόβλημα των νέων στην εποχή μας...7. Σεβασμός στη φύση. «Η ανθρωπότητα αυτοκτονεί με το να υποβαθμίζει το περιβάλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά.8.Ξεπέρασε τις αρνητικές καταστάσεις γρήγορα. Δηλαδή να μην γκρινιάζουμε και να ξεπερνάμε τις δύσκολες καταστάσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

9. Μη φανατίζεσαι με τη διάδοση της θρησκείας σου. Από το στόμα ενός Πάπα, αυτές οι κουβέντες αποκτούν ιδιαίτερο νόημα, ειδικά σε μια εποχή θρησκευτικού μίσους και πολέμων.

10. Να εργάζεσαι για την ειρήνη. Σημαντική συμβουλή, για τους ηγέτες πολλών χωρών στην εποχή μας...Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014, 10:59