Περισσότεροι από 700 πυροσβέστες επιχειρούσαν τη νύχτα της Δευτέρας να θέσουν υπό έλεγχο δύο μεγάλες δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην κεντρική Πορτογαλία, αναφέρουν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της χώρας.

Η πιο καταστροφική πυρκαγιά αναφέρθηκε στην περιοχή Παμπιλχόσα ντα Σέρα περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη Κοΐμπρα, όπου περισσότεροι από 400 πυροσβέστες επιχειρούν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς. Εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς, δόθηκε εντολή για την προσωρινή εκκένωση της πόλης Φοζ ντε Ριμπέιρο η οποία φέρεται να απειλείται από τις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη δασική πυρκαγιά, η οποία εκτείνεται σε δύο μέτωπα, πλησίασε την πόλη Μονταλβάο στην περιοχή Πορτοαλέγκρε, ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν πάνω από 300 πυροσβέστες.

 «Οι πυροσβέστες κάνουν το καλύτερο δυνατόν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς και την προστασία των σπιτιών», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Η Πορτογαλία, υπέστη σοβαρό πλήγμα από τις φωτιές την περσινή σεζόν καθώς από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2013 κάηκαν περισσότερα από 94.000 εκτάρια δάσους (25% περισσότερο από ότι το 2012) αναφέρει η σχετική έκθεση του πορτογαλικού Ινστιτούτου Δασών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης