«Πραγματική πιθανότητα» χαρακτηρίζει ο Τραμπ τον τερματισμό της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 19:54
«Πραγματική πιθανότητα» χαρακτηρίζει ο Τραμπ τον τερματισμό της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σήμερα ότι το τέλος της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι μια «πραγματική πιθανότητα», τρεις ημέρες αφότου αρνήθηκε να επικυρώσει ότι η Τεχεράνη τηρεί τις δεσμεύσεις της.

«Θα μπορούσε να έρθει ο πλήρης τερματισμός της συμφωνίας, είναι μια πραγματική πιθανότητα» είπε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι η νέα φάση που θα ξεκινούσε θα μπορούσε επίσης να είναι «πολύ θετική».

Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου της Τερέζα Μέι δήλωσε ότι Βρετανία και Γαλλία είναι σθεναρά δεσμευμένες στη συμφωνία αυτή και θα εργαστούν για να διασφαλίσουν την εφαρμογή της.

Η δήλωση αυτή έγινε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Μέι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μην επικυρώσει ότι το Ιράν τηρεί τη συμφωνία JCPOA. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Λονδίνο σημειώνεται ότι η Βρετανία «ανησυχεί» από τις συνέπειες που θα έχει η κίνηση αυτή του προέδρου των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 20:02