«Η πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί στο πλαίσιο του μελλοντικού δημοσιονομικού προγραμματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου του ουσιαστικού της ρόλου στη γεφύρωση των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών, καθώς και κατά τη δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ κοινοτήτων» υπογράμμισε η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα από το βήμα των εργασιών της Ευρωπαϊκής Συνόδου Πόλεων και Περιφερειών που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι.

«Το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο της ρουμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι τυχαίο» είπε η κα Ντάντσιλα και πρόσθεσε: «Έχουμε υιοθετήσει το σύνθημα “Συνοχή-μια κοινή ευρωπαϊκή αξία”. Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα σχετικά με τη σημασία αυτής της αρχής για την οικοδόμηση μιας ένωσης για τους πολίτες. Οι Ευρωπαίοι πολίτες χρειάζονται νοσοκομεία για να παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, καλά εξοπλισμένα σχολεία για να εξασφαλίσουν ποιοτική εκπαίδευση, καλύτερους δρόμους, ασφάλεια, ευημερία, ισότητα και σταθερότητα, εν συντομία, καλύτερη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η ατζέντα και οι εξελίξεις στην Ευρώπη χαρακτηρίζονται από τις πολλαπλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μέσω της συνοχής, της ενότητας και της αλληλεγγύης. Η εμπιστοσύνη των ανθρώπων κερδίζεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή. Έχουμε τους πόρους, την ικανότητα και τη δύναμη όχι μόνο να διατηρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό σχέδιο συνεχίζοντας τις επενδύσεις που έφεραν ευημερία σε χιλιάδες περιφέρειες, πόλεις και τοπικές κοινότητες».

Η πολιτική συνοχής, σημείωσε η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, «αποτελεί μία κοινή ευρωπαϊκή αξία, η οποία “αποτυπώνεται” και εκφράζεται σε δράσεις ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των περιφερειών της, των πόλεων και των πολιτών της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης