Προελαύνουν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014, 17:39
Προελαύνουν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ στη Μοσούλη, μετά την υποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως επιβεβαίωσαν πηγές από τους πεσμεργκά.

Οι πεσμεργκά υποχώρησαν από το φράγμα της Μοσούλης στον Τίγρη ποταμό, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης, αφού οι τζιχαντιστές τούς έδωσαν τελεσίγραφο δύο ωρών να αποχωρήσουν χωρίς μάχη.

Με την κατάληψη του φράγματος αυτού οι ισλαμιστές μαχητές, που έχουν απειλήσει ότι θα προελάσουν έως τη Βαγδάτη και θα ανατρέψουν την κυβέρνηση της χώρας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να προκαλέσουν πλημμύρες σε μεγάλες πόλεις του Ιράκ.

Παράλληλα, σήμερα οι μαχητές του ΙΚ κατέλαβαν ακόμη δύο πόλεις στο βόρειο Ιράκ, τη Σίντζαρ και την Ουάνα, αφού εκδίωξαν τους Κούρδους μαχητές, συνεχίζοντας την προέλασή τους στις κουρδικές περιοχές.

Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών έχει περιέλθει και η πόλη Ζούμαρ, αλλά και η πετρελαιοπηγή Άιν Ζάλα καθώς και περίπου ακόμη 10 χωριά στην περιοχή.

Όπως ανέφερε η ίδια η οργάνωση στο Twitter, έχει φτάσει «στο τρίγωνο των συνόρων μεταξύ του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014, 17:39