Προς Σομαλία το «Maran Centaurus»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009, 15:24
Προς Σομαλία το «Maran Centaurus»

Το ελληνικό σούπερ τάνκερ «Maran Centaurus», το οποίο κατέλαβαν χθες Σομαλοί πειρατές, ανατολικά των Σεϋχελλών, κατευθύνεται σήμερα προς τις σομαλικές ακτές, ανακοίνωσε αξιωματούχος μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής προς τους ναυτικούς.

Το Maran Centaurus «κατευθύνεται προς τη Σομαλία και μπορεί να φθάσει απόψε ή αύριο το πρωί», ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος για την Κένυα της μη κυβερνητικής οργάνωσης που αποκαλείται Πρόγραμμα Αρωγής προς τους Ναυτικούς, Άντριου Μουανγκούρα.

Από την πλευρά της, η Αταλάντη, η ευρωπαϊκή αποστολή για την καταπολέμηση της πειρατείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το ελληνικό δεξαμενόπλοιο κατευθύνεται προς τα σομαλικά λιμάνια Χαραντχίρε ή Χομπίο, τα οποία αποτελούν δύο κρησφύγετα των πειρατών.

Σύμφωνα με τον Μουανγκούρα, το πλοίο, που ανήκει στην κατηγορία των υπερδεξαμενοπλοίων (VLCC-μεταφοράς αργού πετρελαίου), καταλήφθηκε 585 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά των Σεϋχελλών, σε μία περιοχή όπου τις τελευταίες επτά ημέρες σημειώθηκαν έξι επιθέσεις πειρατών.

Το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με προορισμό τη Νέα Ορλεάνη στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Μουανγκούρα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009, 15:44