Προσεχώς απεργίες στην Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 03:22
Προσεχώς απεργίες στην Ιταλία
Σε 16ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσει κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil στην Ιταλία, διαμαρτυρόμενο για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον εργασιακό τομέα.

Τη σχετική πρόταση υπέβαλε η γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης, Σουζάνα Καμούσο, προς το εκτελεστικό γραφείο Cgil την Τετάρτη.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα πριν να ξεκινήσει μια διετία μαζικών απολύσεων από τις επιχειρήσεις. Οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα αποφασιστούν βάσει της έναρξης της συζήτησης των μέτρων στην βουλή. Σίγουρα, πάντως, δεν θα εξαντληθούν σε μια μόνο ημέρα» δήλωσε ο Φούλβιο Φαμόνι, ένας από τους στενούς συνεργάτες της Καμούσο.

Εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, το οποίο διαφωνεί με την αλλαγή του νόμου που έως τώρα απαγόρευε τις απολύσεις χωρίς εύλογη αιτία, ετοιμάζει μια σειρά παράλληλων πρωτοβουλιών: συλλογή υπογραφών κατά της μεταρρύθμισης, «στοχευμένη» ενημέρωση των νέων, ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και προετοιμασία δικαστικών ενστάσεων και προσφυγών.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 03:46