Ο Τούρκος σπουδαστής, Γιαρκίν Ατάι, πλήρωσε κυριολεκτικά το τίμημα των λεγομένων του και μάλιστα έναντι του ποσού των 2.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός είχε κάνει μία σειρά από αναρτήσεις κατά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δέρνουν δικηγόρους μέσα σε αυτό, τότε μπορείτε να βάλετε το μεγαλύτερο μέγαρο δικαιοσύνης της Ευρώπης στον κ… του Ερντογαν» , έγραψε μεταξύ άλλων ο φοιτητής, ο οποίος αποκάλεσε ακόμη τον Τούρκο πρωθυπουργό «ψεύτη» και «προβοκάτορα».

Οι δικηγόροι του Ερντογάν προχώρησαν σε μήνυση κατά του Γιαρκίν Ατάι, ο οποίος κατηγορήθηκε για προσβολή δημόσιου λειτουργού και αρχικά αντιμετώπισε ποινή κάθειρξης μέχρι και τρία έτη. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή σε χρηματικό πρόστιμο και πλέον ο άντρας θα κληθεί να πληρώσει 2.500 ευρώ, ενώ θα βρίσκεται σε πενταετή επιτήρηση, προκειμένου να μην διαπράξει το ίδιο αδίκημα.

«Όχι, δεν θα πληρώσω το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε. Ο πραγματικός στόχος του προστίμου είναι να με κρατήσουν μακριά από τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. Αλλά εγώ δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια τώρα μάλιστα που η Τουρκία περνάει μια δύσκολη περίοδο», δήλωσε ο μόλις 22 χρόνων φοιτητής, υπογραμμίζοντας πως θα ασκήσει έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης