Με το «καλημέρα» αρχίζουν τα δύσκολα για τη νεοσύστατη κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών στη Μ. Βρετανία.

Στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη Τύπου ως πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης, οι David Cameron και Nick Clegg ξεκαθάρισαν ότι το συμμάζεμα στα οικονομικά της χώρας θα αποτελέσει την πρώτη τους προτεραιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπαν σκοπός τους είναι να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες κατά έξι δισεκατομμύρια λίρες μόνο για το έτος 2010-2011, ενώ παράλληλα πρότειναν να οριστεί για τη βουλή μία πάγια πενταετής θητεία, γεγονός που θα σημαίνει ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το Μάιο του 2015.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο υπεύθυνος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για οικονομικά θέματα Vince Cable αναλαμβάνει το υπουργείο Εμπορίου, Καινοτομιών και Επιδεξιοτήτων στη νέα κυβέρνηση.

Επίσης άλλος ένας βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών θα αναλάβει ένα σημαντικό υπουργείο στη νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για τον David Laws, υπεύθυνο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για την εκπαίδευση, ο οποίος θα είναι ο νέος υφυπουργός Οικονομικών στο πλάι του George Osbourne, που ορίστηκε νέος υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης