Ψάχνουν τον πληροφοριοδότη του Spiegel

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 21:56
Ψάχνουν τον πληροφοριοδότη του Spiegel

Έρευνα στο σπίτι του για να εντοπισθεί ο «πληροφοριοδότης» του «Spiegel Online» διέταξε Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ψάχνει αυτόν που ευθύνεται για το επίμαχο δημοσίευμα του «Spiegel Online» την περασμένη Παρασκευή και που συνέδεε τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου με σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο κ. Σόιμπλε επιβεβαίωσε σήμερα την πληροφορία για τη διενέργεια έρευνας μεταξύ των υπαλλήλων του υπουργείου που θα μπορούσαν να εμπλέκονται στη διαρροή του non paper που ανέφερε τη σύγκληση σύσκεψης στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Handelsblatt», η έρευνα για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου επικεντρώνεται σε έναν κύκλο 20 υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου που φέρεται να είχαν γνώση για την ύπαρξή του.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και η ηλεκτρονική αλληλογραφία τους. Ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε φέρεται οργισμένος με τη διαρροή από το υπουργείο του δήλωσε ωστόσο πως είναι «περιορισμένα αισιόδοξος» ότι θα εντοπισθεί ο πληροφοριοδότης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 23:51