Λίγο μετά την ανακοίνωση από αμερικανικές πηγές ότι συνελήφθη ο μουλάς Abdul Ghani Baradar, τον οποίο η εφημερίδα «The New York Times» παρουσιάζει ως στρατιωτικό διοικητή των ισλαμιστών ανταρτών, οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διαψεύδουν την πληροφορία.

«Οι σημερινές φήμες για τη σύλληψη του Baradar είναι απολύτως ψευδείς. Είναι ένα χονδροειδές ψέμα», δήλωσε ένας από τους εκπροσώπους της διοίκησης των Ταλιμπάν σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο από άγνωστη τοποθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Αφγανιστάν, όπου διευθύνει όλη τη δράση του ιερού πολέμου. Είναι μαζί με εμάς και είμαστε σε επαφή μαζί του», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, οι πακιστανικές Αρχές στο Ισλαμαμπάντ, καθώς και στην Ουάσινγκτον δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επιβεβαιώνουν τη σύλληψη αυτή στη διάρκεια κοινής επιδρομής των πακιστανικών και αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας στο Καράτσι.

«Θα χαρακτήριζα τη σύλληψή του σημαντική. Ωστόσο, ακόμη κι αν συλλαμβάνεις τους ηγέτες τους, αυτοί επιδεικνύουν μια καταπληκτική προσαρμοστικότητα και συνέρχονται γρήγορα από την ήττα. Είναι μια οργάνωση που προσαρμόζεται άμεσα στα νέα δεδομένα», δήλωσε Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι η σύλληψη αυτή θα αποδυναμώσει τουλάχιστον προσωρινά τη δράση των Ταλιμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν, όπου οι Αμερικανοί πεζοναύτες διεξάγουν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο νότιο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Μαρζάχ.

Ο μουλάς Baradar αναφέρεται, από τις πηγές της εφημερίδας, ως το πλέον σημαντικό πρόσωπο που συλλαμβάνεται από την αρχή του πολέμου στο Αφγανιστάν, στα τέλη του 2001, ως ο δεύτερος στην ιεραρχία των Αφγανών Ταλιμπάν μετά τον ιδρυτή τους -τον μουλά Omar, στενό συνεργάτη του Osama Bin Laden.

Διαβάστε επίσης:
Συνελήφθη ηγέτης των Ταλιμπάν του Πακιστάν, 16 Φεβρουαρίου 2010, 08:41

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης