Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το 95% του Χαλεπίου, που υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Συρίας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα επίσημη ανακοίνωση.

Από τη μεριά του, ο αντιστράτηγος Ζάιντ αλ-Σάλεχ, επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας του Χαλεπίου, δήλωσε ότι η επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα που ήλεγχαν οι αντάρτες βρίσκεται στο τελικό στάδιο έπειτα από την πτώση της συνοικίας Σέιχ Σάεντ κι άλλων συνοικιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μάχη στο ανατολικό Χαλέπι θα ολοκληρωθεί σύντομα. Οι αντάρτες δεν έχουν πολύ χρόνο. Είτε θα πρέπει να παραδοθούν είτε να πεθάνουν» είπε ο ίδιος σε ομάδα δημοσιογράφων στη συνοικία Σέιχ Σάεντ.

Η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι: «Το τελευταίο 24ωρο οι συριακές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν τρία τέταρτα του ανατολικού τμήματος του Χαλεπίου. Επομένως, περισσότερο από το 95% του εδάφους του Χαλεπίου βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο. Η συνολική περιοχή του ανατολικού τμήματος της πόλης όπου παραμένουν οι αντάρτες δεν είναι μεγαλύτερη από 10 τ.μ.».

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι από την έναρξη της επιχείρησης για την απελευθέρωση του Χαλεπίου από τον στρατό του Άσαντ 2.200 αντάρτες παραδόθηκαν και 100.000 πολίτες εγκατέλειψαν τον ανατολικό τομέα της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης